Netwerken, vanzelfsprekend of juist niet?

Leestijd: 6 min
22 okt. - 2021
Netwerken, vanzelfsprekend of juist niet?

Netwerken, vanzelfsprekend of juist niet?

Is netwerken voor jou iets dat vanzelfsprekend is of vind je het een gruwel om naar netwerkactiviteiten te gaan of actief te netwerken? Als het voor jou vanzelfsprekend is én je vindt het leuk dan heb je waarschijnlijk een redelijk goed beeld van je netwerk en ben je er actief mee bezig! Is netwerken niets voor jou, dan doe je er wellicht weinig mee en heb je ook niet echt een beeld bij hoe het beter (en leuker) kan? Tot welke groep je jezelf ook rekent, deelnemen aan het webinar van Flamma Business Development, over de kracht van netwerken levert je onherroepelijk nieuwe inzichten op. Doe er je voordeel mee en haak aan!

Wil je meedoen? Meld je dan aan via deze link. Er zijn geen kosten verbonden aan je deelname. Je bent van harte welkom.

Wat is netwerken?
Netwerken gaat over verbindingen tussen mensen. Er wordt al over netwerken gesproken wanneer drie mensen met elkaar contact hebben (en er zijn ook onderzoekers die zeggen dat er al sprake is van een netwerk als twee mensen met elkaar contact hebben). Via dat contact wordt sociaal kapitaal opgebouwd, wat wil zeggen dat er informatie beschikbaar komt, dat er hulp wordt geboden en dat er nieuwe contacten beschikbaar komen. En je kunt wel stellen dat nagenoeg iedereen netwerken heeft, ook degenen die dat woord eigenlijk nooit gebruiken. Niet iedereen is zich even bewust van zijn of haar netwerk en zeker niet van de betekenis van dat netwerk. Uit onderzoek blijkt dat, over het algemeen, vrouwen veel meer met het netwerk kunnen doen.

Waarom is het belangrijk? 
Netwerken zijn belangrijk bij het realiseren van je doelen. Immers samen kun je veel verder komen dan alleen. En dat komt omdat, zoals gezegd is, via netwerken hulp wordt geboden, informatie wordt geleverd of nieuwe contacten worden aangeboord. Maar dat betekent wel dat je moet weten waarmee je netwerk je kan helpen en dat je ook die vraag moet stellen. En netwerken vragen om wederkerigheid. Je brengt iets in het netwerk en je kunt er iets voor terugvragen. Veel banen en opdrachten worden gevonden via netwerken, informatie komt vaak via via tot je en dat geldt ook voor een nieuw contact met wie je graag eens om tafel wilt zitten.

Workshop de kracht van netwerken 
Jeanne Martens heeft in 2020 haar promotieonderzoek afgerond over de betekenis van netwerken voor de carrière van vrouwen. Dit onderzoek laat een aantal algemene inzichten zien zoals het feit dat netwerken van vrouwen lager gewaardeerd worden, en ook dat vrouwen te maken hebben met gebrek aan toegang tot netwerken. Andere specifieke inzichten hadden te maken met het inzicht in het eigen netwerk en vooral het inzetten van het netwerk. Misschien herken je het wel en ben jij ook iemand die minder makkelijk hulp vraagt. Martens laat ook zien hoe topvrouwen met hun netwerk omgaan en wat we daarvan kunnen leren. Op 25 november 2021 van 16.00 tot 17.00 uur geeft Jeanne een webinar voor vrouwelijke professionals en ondernemers. Ze deelt niet alleen haar inzichten maar ook praktische tips hoe je zelf nog meer uit je netwerk kunt halen om je doelen te realiseren.

Doe mee op 25 november en laat je inspireren. 
De onlinebijeenkomst is voor vrouwelijke professionals of vrouwelijke ondernemers die zich willen verdiepen in netwerken. En of je nu hoort tot de groep die al veel netwerkt of juist tot degenen die er een hekel aan hebben dat maakt niet uit. De inzichten helpen je om meer te doen met je netwerken en je krijgt praktische tips en handreikingen.

Wil je meedoen? Meld je dan aan via deze link. Er zijn geen kosten verbonden aan je deelname. Je bent van harte welkom.

Praktische informatie:

Datum: 25 november

Waar: via Zoom

Tijdstip: van 16.00-17.00 uur

Maximaal aantal deelnemers: 20


Love it? Share it!
Onze 7F succesformule

Wij creëren oplossingen in plaats van vragen!

Wij ondersteunen jou in het zoekproces naar een succesvolle toekomst. Dit doen wij in 7 stappen, door middel van 7 kernpijlers.
Schrijf je in voor onze gratis webclass om te ontdekken hoe jouw organisatie kan groeien.

Registreren

78 deelnemers bekijken nu de online webclass

Wacht niet langer en laat je naam en emailadres achter om direct toegang te krijgen tot de online webclass.