Breng jouw dromen naar de oppervlakte

Leestijd: 7 min
16 dec. - 2021
Breng jouw dromen naar de oppervlakte

Breng jouw dromen naar de oppervlakte

Ook in 2022 gaan wij met ambitieuze ondernemers en MT leden in gesprek om jullie dromen weer klip en klaar in beeld te brengen. Om de energie weer volop te laten stromen, waardoor er nieuwe wegen gezien gaan worden om daar te komen.

Wend bedreigingen af en creëer kansen uit onverwachte ontwikkelingen
2021 is een bewogen jaar gebleken met talloze onverwachte ontwikkelingen. Ontwikkelingen die zelfs makkelijk om hadden kunnen slaan in serieuze bedreigingen voor diverse ondernemingen. Alles heeft te maken met optimaal inzicht in en overzicht van je onderneming. Ondernemen is heel goed weten wat bepaalde verstoringen kunnen betekenen en hoe je die kunt ‘omdenken’ naar een kans. Het afgelopen jaar hebben wij met onze opdrachtgevers vele malen mogen brainstormen over dit soort vraagstukken. En daarmee diverse serieuze bedreigingen bijtijds af kunnen wenden.

Inzicht en overzicht als effectieve hulpmiddelen 
Een mooi voorbeeld uit het afgelopen jaar heeft betrekking op producten. Door snel te schakelen met Europese leveranciers, kon onze klant bepaalde specialistische producten leveren. Hierdoor werd hun prospect, die onze klant al vijf jaar klant wilde maken, direct klant. Mooi toch?

Een ander voorbeeld heeft betrekking op de grondstofprijzen. We hebben gespard over de grondstofprijzen en de grote fluctuaties daarin. Met als resultaat dat onze klant dit jaar gemiddeld substantieel goedkoper heeft ingekocht dan de meeste concurrenten. Onze bijdrage was onder andere het bewaren van de rust. Hierdoor heeft onze klant de voorraad niet op de top van de productprijzen gekocht, maar juist ervoor en daarna. Dit konden we doen door historisch vergelijkbare prijsontwikkelingen snel bij de hand te hebben en vanuit Flamma onze kennis en ervaring in te brengen. Een te lage omzet is afgewend door deze twee aspecten: bijdragen aan het bewaren van de rust en kennis van marktontwikkelingen.

Ook wij hebben onszelf in 2021 uitgedaagd. We blijvend onszelf als team uitdagen en afstemmen op de vragen uit de markt. Ook voor ons is het verhelderend om daar mee bezig te zijn, en soms ook heel confronterend. Wat helpt is om jezelf een spiegel voor te houden en daarbij helpt een externe blik ook. Met elkaar werken aan de toekomst is waardevol en we worden er blij van. Bovenal heeft het ons geïnspireerd en het geeft energie en enthousiasme om, met onze stip op de horizon voor ogen, met veel plezier in 2022 voor onze ambitieuze ondernemers te mogen werken.

Werken aan jouw dromen!
Wij zien vele wegen die jouw ondernemersdromen waar kunnen maken. Welke van deze wegen gaan naar jouw ondernemersdromen leiden?

  • Nieuwe markten zien: als je er anders naar kijkt, blijken ze ‘laag hangend fruit’ te zijn;
  • Mensen in je team die, als je er anders naar kijkt, verborgen talent, energie en ambities hebben. Daardoor kunnen ze veel meer bijdragen;
  • Mensen in je team die, wederom: als je er anders naar kijkt, graag iets anders gaan doen. Ze worden dan vaak veel waardevoller;
  • Met de juiste support maak je ruimte om je organisatie te verbeteren;
  • Collega concurrenten blijken vaak helemaal geen concurrenten te zijn. Ze zijn partijen die je over kan nemen of om mee samen te werken;
  • En leveranciers: zij hebben een uitdaging in de keten die jij als onderneming kan oplossen. Hierdoor kan jouw onderneming stappen, of zelfs sprongen, vooruit maken.

Een vat vol kansen en mogelijkheden in jouw markt
Onze conclusie is dat de huidige turbulente wereld veel kansen biedt voor ondernemers en ondernemingen die anders naar de wereld, de markt, hun onderneming en hun mensen kunnen en willen kijken! Flamma werkt met veel vuur aan de ambitieuze plannen van en voor onze ondernemers. Voor jou dus. De basis van onze gedachten is: dat jij gaat bereiken wat je voor ogen hebt, daarbij zelf de regie in handen houdt en dat je nooit afhankelijk wordt van anderen. Dat er wordt gekeken naar de mogelijkheden die jouw onderneming biedt en hoe die kunnen worden ingezet om jouw doelen te bereiken. Dit klinkt vanzelfsprekend en dat is het ook voor ons. Onze relaties vertellen ons echter regelmatig dat dit niet zo vanzelfsprekend is.

Wij kijken met veel plezier en enthousiasme uit naar het komende jaar en dragen graag bij aan het succes van jouw onderneming!

De komende Feestdagen zijn een mooi moment om even afstand te nemen, te reflecteren en weer ideeën op te doen voor een mooi nieuw jaar.

Fijne feestdagen gewenst en een ambitieus en succesvol 2022!

Het team van Flamma Business Development, Kees, Henk, Angelique en Claudia

Love it? Share it!
Onze 7F succesformule

Wij creëren oplossingen in plaats van vragen!

Wij ondersteunen jou in het zoekproces naar een succesvolle toekomst. Dit doen wij in 7 stappen, door middel van 7 kernpijlers.
Schrijf je in voor onze gratis webclass om te ontdekken hoe jouw organisatie kan groeien.

Registreren

78 deelnemers bekijken nu de online webclass

Wacht niet langer en laat je naam en emailadres achter om direct toegang te krijgen tot de online webclass.